Ch. Certan de May, Pomerol 14,5% 0,75L

Täidlane ja kuiv punavein.
Kaubakood: 7514054075K_S0001
€213,38 KM-ta

Lisainfo

Väikese kõigest 5,5ha suuruse veinivalduse ajalugu ulatub keskaega, kui Šotimaalt Prantsusmaale elama asunud May (Demay) perekonnale kingiti mõis teenete eest Prantsuse kuningale. Veini hakati tegema mõisas alles 18. sajandil, kui mõisa omanikuks oli May perekonna järeltulija ja Bordeaux parlamendi liige Pierre de Certan. 1925. aastal ostis valduse Barrau-Badard perekond, kes omavad mõisa tänapäevani. Kuni 2012. aastani konsulteeris mõisas veini valmistamist Michel Rolland, tänapäeval on nõustajaks ja mõisa veinide eksklusiivne edasimüüja Moueix perekond , kellele kuuluvad veel mitmed maailmakuulsad veinimõisad (Château Petrus, Château Trotanoy, Château La Fleur-Pétrus, Château Lagrange, Château Bélair-Monange jt.) Mõisa 2. vein – Croix de Certan. Välimuselt keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane. Aroom on keskmisest intensiivsem ja struktuurselt marjane. Tunda on küpseid musti metsamarju, kuivatatud tumedaid luuvilju, musti oliive, mustsõstraid, magusaid pagarivürtse koos nelgi, musta terapipra ja seedripuiduga. Maitse on kuiv, täidlane ja marjaselt-vürtsiselt tihe. Tunda on üleküpsenud musti marju, arooniaid, mustsõstraid ja struktuurseid tanniine koos kuivatatud tumedate luuviljadega. Järelmaitse on pikk, marjaselt tihe ja heas tasakaalus. Viinamarjad korjatakse käsitsi. Osa veinist kääritatakse väikestes betoonvaatides. Vein areneb 16 – 20 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 80% vaatidest on uued.

Tarbimissoovitus

Röstitud lihatoad, veise- ja lambaliha, ulukid, küpsed juustud.

Toote koduleht

http://www.moueix.com/en/pomerol/chateau-certan-de-may

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja EARL Chateau Certan de May
Piirkond Bordeaux, Pomerol
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Aastakäik 2015
Värvus Punane
Stiil Tugev ja vürtsikas
Alkoholi sisaldus 14,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatuna, 16 – 18Co, Bordeaux tüüpi klaasist, soovitav eelnevalt dekanteerida, arengupotentsiaal veinikeldris 15 – 20 aastat arvestades viinamarjade korjeaastat