Ch. Clos Fourtet 1er GCC, St.- Emilion 14,5% 0,75L

Kuiv, täidlane punavein.
Kaubakood: 7514052075K_S0002
€293,90 KM-ta

Lisainfo

Tänapäeval 22ha suurune Clos Fourtet, oli keskajal tuntud kui Camp Fourtet või Camfourtet, mis rajati Saint-Émilioni linna kaitsmiseks mõeldud kindlusena vanalinna peasissepääsu vastu. Sellest ajast pärit müürid ümbritsevad siiani mõisa härrastemaja, mis on ehitatud 18. sajandil, umbes samal ajal, kui sai alguse ka veinivalmistamine algas. Rulleau perekond, kelle omanduses mõis oli, muutis mõisa nime 1868. aastal Clos Fourtet'ks. Ginestet perekond ostis valduse 1919. aastal ja müüs edasi 1949. aastal veinikaupmehele Francois Lurtonile. Lurtoni perekond müüs 2001. aastal mõisa Philippe Cuvelier'le, kes on ühtlasi ka samuti Château Poujeaux'i omanik. Konsultandiks önoloog Stéphane Derenoncourt. Mõisa 2. vein - La Closerie de Fourtet. Värvilt keskmise intensiivsusega, sügav rubiinpunane. Aroom on keskmisest intensiivsem ja elegantselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid pagarivürtse ja seedripuitu. Maitse on kuiv, täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, lagritsat, mustsõstraid, kadakamarju ja rosmariini ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk, elegantne ja kuivatatult marjane-täidlane. Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse suurtes tamme-ja betoonist vaatides ning vein areneb 18 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, millest 60% on uued.

Tarbimissoovitus

Röstitud ja grillitud veiseliha, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.

Toote koduleht

http://www.closfourtet.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 78kcal
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja SCEA Clos Fourtet
Piirkond Bordeaux, Saint-Émilion
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Aastakäik 2010
Värvus Punane
Stiil Tugev ja vürtsikas
Alkoholi sisaldus 14,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatuna, 17 – 18Co, Bordeaux’ tüüpi klaasist, soovitav kindlasti eelnevalt dekanteerida. Arengupotentsiaal veinikeldris 15 – 20 aastat, arvestades marjade korjeaastat.