Ch. Pontet-Canet GC Classe, Pauillac 13,5% 0,75L

Keskmisest täidlasem, marjaselt vürtsika iseloomuga kuiv punavein
Kaubakood: 7511012075K_S0001
€194,59 KM-ta

Lisainfo

1705. aastal Medoci kuberneri Jean-Francois de Pontet poolt rajatud valdus on kuulsate Château Mouton Rothschild´i ja Château d'Armailhac´i naaber. Ostes kokku erinevaid Pauillaci veiniaedu ning tema järglased ostsid lisaks maad Canet külas, ja need omavahel ühendades tekkis 1781. aastal Pontet-Canet nimeline veinivaldus. 1865. aastal ostis valduse veinikaupmees Henri Herman Cruise ja 1975. a. peale võltsimisskandaali müüsid tema järglased kinnistu edasi konjakikaupmehest Tesseron perekonnale, kes on 81ha suurusekruusase pinnasega orgaaniliselt ja biodünaamiliselt majandatud mõisa omanikud siiani. Mõisa 2.vein - Hauts de Pontet Canet. Välimuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane. Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt vürtsikas. Tunda küpseid musti marju, mustsõstraid, tumedaid üleküpsenud luuvilju, seedripuitu, musta terapipart, nelki ja nahka koos pagarivürtsidega. Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elegantne. Tunda üleküpsenud tumedaid marju, mustsõstraid ja põldmarju, magusaid vürtse, kaneeli, kakaod ning röstitud kohviube koos küpsete tumedate kirssidega. Järelmaitse pikk ja heas tasakaalus. Vein kääritatakse suurtes betoon- ja tammevaatides ja areneb 16 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 50% nendest on uued.

Tarbimissoovitus

Grillitud veiseliharoad, metslinnuliha ja ahjus küpsetatud lambaliha juurde, küpsed juustud.

Toote koduleht

http://www.pontet-canet.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 75kcal
Jääksuhkur g/l <2g/l
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja S.A.S. du Chateau Pontet-Canet
Piirkond Bordeaux, Pauillac
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Pinot Noir, Chardonnay
Aastakäik 2014
Värvus Punane
Stiil Tugev ja vürtsikas
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 13,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatuna, 16 – 18Co, Bordeaux tüüpi veiniklaasidest, soovitav eelnevalt dekanteerida. Arengupotentsiaali veinikeldris 10 – 15 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.