Chateau Ste Michelle Syrah 13,5% 0,75L

Keskmise täidluse ja marjase-piprase iseloomuga kuiv punavein.
Kaubakood: 7750706075K_S0002
€16,18 KM-ta

Lisainfo

Washingtoni State osariigi vanima veinitootja ajalugu ulatub 1912. aastasse, kui Seattle ärimees Frederic Stimson ostis 34ha maad Woodinville’is, kuhu rajas äikese veiniaia ja jahialaga farmi. Stimson nimetas oma valdused Hollywood Farm’iks, hiljem sai see nimeks Stimson Lane Vineyards & Estate. 1951. aastal istutati esimesed „Vitis Vinifera“ marjad 1976. aastal ehitati prantsuse stiilis veinimõis ja veinivaldus nimetati Château Ste. Michelle’ks, mis 2004. ja 2005. aastal pärjati Ameerika Ühendriikides „Winery of the Year“ tiitliga. Värvilt keskmisest intensiivsem, violetse tooniga rubiinpunane. Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt tihe. Tunda küpseid musti metsamarju, üleküpsenud mustsõstraid, põldmarju, küpseid tumedaid luuvilju koos musta terapipra, kakao, kuivatatud loorberilehe ja rosmariiniga. Maitse on keskmise täidlusega, kuiv ja marjaselt elav. Tunda kupeid mustsõstraid, siniseid ploome ja kreeke, veidi münti koos kondiitrivürtside, nelgi ja mõrušokolaadiga. Järelmaitses vürtsikust koos üleküpsenud põldmarjadega, maitselõpp pikk ja mustsõstraselt elav. Viinamarjad korjatakse peamiselt erinevatest Columbia Valley kasvualadelt. Vein kääritatakse ümber pumbates roostevabast terasest vaatides ja areneb 12 kuud prantsuse tamme ja ameerika valge tamme vaatides, kolmandik vaatidest on uued.

Tarbimissoovitus

Grillitud ja röstitud liharoad, BBQ-toidud, veiselihast pajaroad, küpsetatud lambafilee, küpsed juustud.

Toote koduleht

http://www.ste-michelle.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 78kcal
Jääksuhkur g/l <3g/l
Product information
Alkoholi liik Geograafilise tähisega lauavein
Tootja CHATEAU STE. MICHELLE
Piirkond Washington State
Päritolumaa Ameerika Ühendriigid
Viinamari Syrah, Viogner
Aastakäik 2019
Värvus Punane
Stiil Tugev ja vürtsikas
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 13,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatult 16 – 18 Co, Bordeaux tüüpi veiniklaasidest, soovitav eelnevalt dekanteerida. Arengupotentsiaal veinikeldris 3 – 7 aastat, arvestades marjade korjeaastat.