Domaine Weinbach Pinot Gris Clos Des Capucins 14% 0,75L

Täidlane, tugevamaitseline kuiv valge vein
Kaubakood: 7512203075K_S0001
€32,96 KM-ta

Lisainfo

Kõrgelt hinnatud Alsace piirkonna tootja, kes teeb veini enda 28ha valduses olevate veiniaedade marjadest. Vanimad aiad pärinevad juba 9. sajandist ja 1612. aastal rajasid veiniaedade naabrusesse kaputsiini mungad kloostri. Veinimaja nimi viitab ojale, mis jookseb läbi kunagise kloostri, nüüdse monopol seisuses veiniaia - Clos des Capucins. Peale Prantsuse revolutsiooni valdus natsionaliseeriti ja selle ostis riigioksjonilt Faller perekond, kelle omanduses on veinimaja ka tänapäeval. 2005. aastast orgaanilise ja bio-dünaamilise sertifikaadiga veinitootja. Värvilt keskmise intensiivsusega säravkollane Aroom keskmise intensiivsusega, ürdiselt puuviljane ja veidi vahane. Tunda üleküpsenud kollaseid luuvilju, kuivatatud õunu, valgeid lilli, küpseid tsitruseid koos kuivatatud ingveri, fenkoliseemnete ja apteegiürtidega. Maitse on kuiv, täidlane ja kontsentreeritud. Tunda küpseid tsitrusvilju, kollaseid kuivatatud õunu, küpseid heledaid luuvilju, pomelot, kuivatatud apelsinikoort ja mõruapelsini, koos apteegiürtidega. Järelmaitse on pikk veidi vürtsiselt puuviljane. Viinamarjad on korjatud käsitsi 5ha suurusest Clos des Capucins veiniaiast Vein kääritatakse metsiku pärmiga vanades suurtes neutraalsetes tammevaatides ning vein ei arene tammevaadis. Toodetud 7900pdl.

Tarbimissoovitus

Loomaliha, eskalopp, risotto, lambaliha, erinev linnuliha.

Toote koduleht

http://www.domaineweinbach.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja DOMAINE WEINBACH
Piirkond Alsace
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Pinot Gris
Aastakäik 2020
Värvus Valge
Stiil Pehme ja puuviljane
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 14
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Deposit information
Pant 0
Serving information
Serveerimine Jahutatult, 8 - 10 ºC, väiksemast sihvaka kujuga bordeaux´ tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 4 - 8 aastat, arvestades veini aastakäiku. Enne serveerimist soovitav aereerida.