Francois Seconde Champagne Puisieulx GC Les Petites Vignes 12% 0,75L

Keskmisest täidlasem ja puuviljaselt mineraalne šampanja
Kaubakood: 7450706075K_S0001
€94,02 KM-ta

Lisainfo

Recoltant-Manipulant ehk „growers“ šampanjamaja, kes kasvatab marjad ja valmistab veini ise. Omanik François Secondé alustas 14 aastaselt tööd veiniaias ja ostis valdused Sillery Grand Cru külas 1972. ja 1976. aastal hakkas koos naise Anne-Mariega šampanjat tootma. Tänapäeval on perekonnal 5,5ha Pinot Noir ja Chardonnay viinapuuaedu Sillery, Mailly-Champagne, Puilsieux ja Verzenay külade ümbruses. Peene tiheda mullijoaga, värvilt kuldse helgiga kahvatukollane. Aroomis tunda kreemjat autolüüsi ja võisaia. Lisaks küpseid tsitrusvilju, mineraalsust ja veidi magusaid vürtse, vaniljet ja kardemoni koos kuivatatud heledate luuviljade ning ahjuõuntega. Maitse on keskmisest täidlasem, puuviljaselt tsitruseline. Tunda röstitud sepikut, küpseid õunu, aprikoose ja nektariine ning elavat mineraalsust. Järelmaitse pikk, elav ja puuviljaselt mineraalne. Šampanja valmistamisel kasutatud baasvein on kääritatud tammevaadis ja segatud solera meetodil alates 2009. aastakäigu veinidest. Teine käärimine koos autolüüsiga pudelis kestab 24 kuud. Šampanjat valmistatakse partii kaupa 500 - 600pdl aastas.

Tarbimissoovitus

Tugevamaitselised kalast ja mereandidest toidud, sütel röstitud punane kala ja koorikloomad, langustiinid, homaar ja valgehallitusjuustud

Toote koduleht

http://www.champagnefrancoisseconde.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 67,5kcal
Jääksuhkur g/l 8g/L
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
Tootja EARL FRANCOIS SECONDE
Piirkond Champagne
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Pinot Noir, Chardonnay
Värvus Valge
Stiil Kerge ja värske
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 12
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 6
Serving information
Serveerimine Jahutatult 6 - 8 Co Bordeaux tüüpi väiksemast veiniklaasist, soovitav eelnevalt aereerida. NB! hoida pimedas, sest vein on läbipaistvad pudelis ning UV-kiirgus mõjutab veini värvi ja maitseomadusi.