Pedro Ximenez El Candado 17% 0,375L

Täidlane, kuivavatud puuviljade iseloomuga magus kangendatud vein
Kaubakood: 7250303037K_S0002
€12,83 KM-ta

Lisainfo

Veinikoda on üks Hispaania vanimaid ja selle ajalugu ulatub 1264. aastasse, kui rüütel Alonso Valdespino sai sõjaliste teenete ja Jereze piirkonna mauridest vabastamise eest tänutäheks Hispaania kuningalt Alfonso X. maavalduse Jerezes. Veini hakati tegema 1430. aastal ja 19. sajandil oli veinimaja Rootsi ja Hispaania kuningakodade ametlik šerriga varustaja. Valdus oli Valdespino perekonna omanduses kuni 1999. aastani, mil Hispaania ettevõtja José Estévez investeeris veinimaja renoveerimisse. Värvilt mustjaspruun Aroomis täidlane, siirupiselt puuviljane, kerge oküdatsiooni noodiga, tunda kuivatatud viigimarju, kõrbenud mustikamoosi, rosinaid, šokolaadi ja kakaod, Aroomilõppu lisandub kuivatatud apelsinikoort. Maitse täidlaselt marjane, tunda üleküpseid viigimarju, magusaid rosinaid, piimašokolaadi, kakaod ja karamelli. Järelmaitse pikk ja rosinane, lisandub karamelliseeritud musti ploome.Viinamarjad kuivatatakse enne pressimist rosinateks, vein kääritatakse suurtes tammevaatides ja areneb 8 aastat “solera” meetodil suurtes tammevaatides. „El candado“ tähendab hispaania keeles tabalukku, ja veini kork on pudelil lukustatud väikese tabalukuga. See viitab legendile, et Valdespino perekond ei plaaninud seda veini müüa ja tahtes seda endale hoida

Tarbimissoovitus

Digestiiviks, šokolaadikoogi kõrvale, magustoitudes jäätisega.

Toote koduleht

http://www.grupoestevez.es/

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Jääksuhkur g/l 340g/L
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega liköörvein
Tootja Jose Estevez S.A.
Piirkond Castilla y León
Päritolumaa Hispaania
Viinamari Pedro Ximenes
Stiil Magus ja aromaatne
Maitse Magus
Alkoholi sisaldus 17
Maht (L) 0,38
Kogus kastis 12
Deposit information
Pant 0
Serving information
Serveerimine Jahutatult, 10 - 12 ºC, copitast või väiksemast sihvaka kujuga bordeaux´ tüüpi veiniklaasist. Tänu kõrgele alkoholi- ja suhkrusisaldusele on arengupotentsiaal veinikeldris aastakümneid